اگر به آموزش فتومونتاژ با گوشی علاقه مند هستید تا بیشتر بدانید، کافیست شماره ۹۰۹۹۰۷۰۳۴۵ را از تلفن ثابت و بدون کد (تماس از طریق موبایل امکان پذیر نیست) شماره گیری کنید تا کارشناسان همراه رایانه خیلی سریع مشکل شما را برطرف کنند.
درصورتی که خط ثابت ندارید مطلب تماس با مشاورین همراه رایانه را مطالعه کنید.
اگرشما هم جزو کسانی هستید که به عکاسی فتومونتاژ و کار با فتوشاپ و ادیت عکس علاقه مند هستید، این مقاله مخصوص شماست. چون ما قصد داریم تا در این مطلب به طور کامل ابزار ها و روش های عکاسی فتومونتاژ را به شما عزیزان معرفی کنیم. پس همراه ما باشید.
به تلفیق چند عکس در قالب یک عکس فتومونتاژ میگویند که با کمک ابزارهای متنوعی انجام میشود و به روش های دستی و دیجیتالی مورد استفاده میباشد.
فتومونتاژ چیست؟
به ترکیب گروهی از عکس های جداگانه فتومونتاژ میگویند. مثلا از یک سوژه چندین عکس در زوایای متفاوت می گیرید و با تلفیق آن ها با یکدیگر یک تصویر میسازید.
اکنون اثری که شما خلق کرده اید میتواند به روشی متنوع یک مفهوم و معنای تازه ای به بیننده منتقل کند.
توجه داشته باشید که در خلق فتومونتاژ هیچ چارچوبی وجود ندارد و انجام این کار به طور یکپارچه مهیج به نظر میرسد.
حال که به مفهوم فتومونتاژ پی بردیم، بعضی از افراد مفاهیم مختلفی از فتومونتاژ دارند. به نظر آن ها فتومونتاژ یعنی تلفیق تصاویر نا مربوط یا نیمه مربوط به یکدیگر و خلق تصویری تازه از آن ها. این روش در گرافیست ها بسیار مرسوم شده است.
انواع فتومونتاژ
فتومونتاژ انواع مختلفی دارد که از ویرایش وچیدمان تصویرهای مختلف کنار هم تشکیل میشوند.
۱. فتومونتاژ دستی
این نوع فتومونتاژ از چسباندن تصاویر چاپی کنار هم تشکیل میشود. این کار در قرن ۱۹ و ۲۰ رایج بود و ویراستاران مجله ها از آن استفاده میکردند.
۲. فتومونتاژ دیجیتال
با پیشرفت تکنولوژی، نرم افزارهای دیجیتال مثل فتوشاپ، light room و corel draw گسترش یافتند و جای فتومونتاژ دستی را گرفتند.
توجه داشته باشید که فتومونتاژ دیجیتال هم دارای انواع متنوعی مثل هنری، خبری، مفهومی، تبلیغاتی و…میباشد که از مشاغل پردرآمد این دوره و زمانه میتوان به فتومونتاژ تبلیغاتی اشاره کرد.
فتوکلاژ و فتومونتاژ چه تفاوتی باهم دارند؟
واژه کلاژ یا همان تکه چسبانی از زبان فرانسوی گرفته شده است. کلاژ ترکیب عکس و ابزار متنوعی مثل مقوا، بریده روزنامه، تصویر اشیاء، پارچه و…میباشد که برای ایجاد یک تصویر ترکیبی روی سطح بوم یا سطح هر شئ دیگری چسبانده میشود.
چنانچه شما بخواهید برای بیان کردن نیت، منظور و فکرتان، ترکیب بندی منحصربه فردی را با کمک مواد و مصالح ایجاد کنید و از آن تصویری خارق العاده بسازید، آن اثر هنری خلق شده را فتوکلاژ میگویند.
اگر بخواهم خلاصه بگویم کلاژ روشی سنتی به شمار میرود در صورتی که فتومونتاژ در روند عکاسی تشکیل میشود.
فتومونتاژ به روندی میگویند که در آن برش، چسباندن و تلفیق چند تصویر و عکاسی پی در پی از یک موضوع و خلق یک تصویر کامل از همه این موارد را در برداشته باشد.این روش از کلاژ رسمی تر است و میتوان گفت بر پایه یک موضوع ساخته میشود.
نکاتی در مورد عکاسی فتومونتاژ
ابزار مورد نیاز برای عکاسی فتومونتاژ عبارت است از دوربین عکاسی، کامپیوتر و یک دستگاهی برای چاپ.
چنانچه بخواهید به کمک عکاسی یک اثر فتومونتاژ برای خود بسازید، لازم است به نکات زیر توجه فرمائید.
۱. موضوع خود را انتخاب کنید
در گام نخست شما باید موضوع مورد نظر خود را بشناسید. طرح شما ممکن است با طرح های عکاسی روزمره شما کاملا تفاوت داشته باشد.
فقط توجه داشته باشید که موقعیت خود را جهت دسترسی به مکان و زمان بسنجید. برای اینکه بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید، باید به دنبال موضوعی بروید که در صورت امکان برای عکاسی، دوباره به آن دسترسی داشته باشید.
به عنوان مثال اگر برای شروع کار از یک شئ ثابت و بدون حرکت برای عکاسی کمک بگیرید، بهتر است و به گمان زیاد فتومونتاژ خوبی ساخته خواهد شد.
۲. محاسبه و برنامه ریزی کنید
بهتر است در این روش حساب و کتاب کنید که چه تعداد عکس میخواهید بسازید؟ بایستی بیندیشید و ببینید تا چه حد به موضوع خود نزدیک هستید و یا اینکه برای تصاویری که میخواهید خلق کنید بهتر است از کدام لنز استفاده کنید؟
توصیه ما به شما این است که از یک لنز ۵۰ میلی متری استاندارد کمک بگیرید تا کارهایتان به آسانی انجام شود. یک لنز واید احتمال دارد باعث ایجاد آسیب به لبه های عکس شما شود.
۳. به خطوط در ترکیب بندی عکس دقت کنید
اگر میخواهید یک قاب بندی مناسب برای عکس خود بسازید، از خطوط عمودی، افقی و مورب استفاده کنید. تنها کافیست موقعی که مشغول عکس برداری هستید خطوط صاف یا منحنی را دنبال کنید.
توجه کنید که آن ها چطور میتوانند در مونتاژ عکس های پایانی شما جلوه دهند. استفاده از این خطوط باعث میشود که فتومونتاژ شما به طور منظم در کنارهم قرار گرفته و بیننده جذب عکس شود. و قطعا هر چقدر جذابیت عکس شما بیشتر باشد،بینندگان بیشتری آن را میبینند.
۴. از نرم افزار در فتومونتاژ استفاده کنید
حال تصاویری که تهیه کردید را به فتوشاپ یا سایر نرم افزار ادیت عکس که مدنظرتان است، وارد کنید.
چنانچه میخواهید از فتوشاپ برای فتومونتاژ استفاده کنید، ما در قسمت بعدی مقاله به طور مفصل توضیح خواهیم داد.
اما توجه داشته باشید که در این مرحله باید تمام خلاقیت خود را به کار گرفته و آزادانه طرح های خود را امتحان کنید تا در نهایت خروجی جذابی بگیرید.
۵. چاپ فتومونتاژ
این مرحله کاملا به اختیار و انتخاب شماست. زیرا اثر شما در نوع دیجیتال کفایت میکند. سال های زیادی است که دیگر عکس چاپی مورد استقبال قرار نمیگیرد.
ولی نسخه چاپی فتومونتاژ با عکس معمولی یکم فرق دارد. چنانچه مشتاق هستید میتوانید فتومونتاژهای دیجیتالی خود را چاپ کرده و با افراد دیگر در رابطه با آن ها گفت و گو کنید.
آموزش فتومونتاژ ساده در فتوشاپ
در مرحله اول بایستی تصاویری را از قبل تهیه کنید. در این قسمت میخواهیم عکس ها را با هم ترکیب کنیم.
اول گزینه new در بخش file را انتخاب میکنیم. سپس اندازه های پروژه خود را در کادر باز شده وارد کنید.
در اینجا پس زمینه را به رنگ سفید تغییر داده و دکمه crate را انتخاب کنید. بعد به دنبال پوشه تصاویر بروید. جهت وارد کردن تصاویر دو راه حل دارید. یا از قسمت meno گزینه open را انتخاب کنید.
یا اینکه روی تصویر مدنظر داخل فایل کلیک کنید و آن را در محیط فتوشاپ وارد کنید. چون در فتومونتاژ به پس زمینه احتیاج ندارید بهتر است پس زمینه را پاک کنید.
اگر کلید w را فشار دهید، مجموعه ای از ابزارها جهت پاک کردن پس زمینه فعال میشوند و شما به راحتی میتوانید با ابزاری مانند نقاشی کردن روی تصویر بکشید و آن را انتخاب کنید.
پس از انجام این کار باید کلید ctr+d را فشار دهید تا پس زمینه پاک شود. در مرحله بعدی تمام تصاویر را انتخاب کنید و حذف پس زمینه را انجام دهید.
اگر میخواهید بخش هایی از عکس را با عکس دیگری تلفیق کنید، محو کنید و عکس بعدی را در آن بخش اضافه کنید.
سپس عکسی را که مایل هستید به عکس اصلی اضافه کنید روی آن کلیک کنید و با انتخاب کردن گزینه Dublicate layer هر تعدادی که میخواهید از آن نمونه بگیرید.
توجه داشته باشید که فتومونتاژ یک امر کاملا سلیقه ای میباشد و این به شما ربط دارد که چگونه بخواهید تصاویر خود را درست کنید.
چنانچه میخواهید گوشه ها یا هرجایی که لازم بود را محو کنید میتوانید از ابزار brush tool کمک بگیرید.
با انتخاب گزینه color balance، بخش properties باز میشود که در این بخش میتوانید نور تصویر را کم و زیاد کنید و نور مد نظر را برای فتومونتاژ خود انتخاب کنید.
در گام بعدی به بخش منوی filter بروید و روی گزینه filter camera raw کلیک کنید. در بخش افکت تغییرات لازم را انجام دهید .
سپس مجددا به منوی filter بروید و گزینه nik collection و بعد color efecs pro4 را انتخاب کنید. پس از اتمام این مراحل آن کار را سیو کنید.
معرفی نرم افزارهای فتومونتاژ و ادیت عکس در موبایل
نرم افزارهای مختلفی هستند که به کمک آن ها میتوانید تصاویر خود را ویرایش و ادیت کنید. با ما همراه باشید تا در ادامه مقاله به بررسی ۸ مورد از محبوب ترین آن ها بپردازیم.
۱. Snapseed
این نرم افزار حرفه ای به شما اجازه میدهد ویرایش های حرفه ای در تصاویر خود انجام دهید .
با کمک این نرم افزار میتوانید روی لایه های تصاویر خود جلوه های متنوعی ایجاد کرده و آن ها را به صورت آزاد تنظیم کنید. یا میتوانید این لایه ها را به حالت پیش فرض اضافه کرده و در سایر عکس ها از آن ها استفاده کنید.
۲. Vsco
چنانچه میخواهید فیلترهای زنده را به تصاویر خود اضافه کنید، Vsco یکی از بهترین نرم افزارها برای انجام این کار میباشد.
این نرم افزار یک رابطه کاربری ساده دارد که شما میتوانید به سادگی عکس خود را ادیت کنید. همچنین این برنامه قابلیت این را دارد که بتوانید تنظیمات متنوعی مثل Exposure ,fada ,tone , contrast و موارد بسیاری را ویرایش کنید.
۳. Adobe
شرکت Adobe دو نرم افزار مهم را به کاربران ارائه داده است که عبارتند از: lightroom و photoshop Express . در ادامه این مطلب میخواهیم به بررسی هر دو نرم افزار بپردازیم.
۴. Lightroom
این نرم افزار در تلفن های همراه نسبت به نرم افزار فتوشاپ کارکرد بهتری دارد. lightroom دارای ابزارهای معمولی پیش فرض، جلوه ها، برش، نور، رنگ و جزئیات میباشد.
افزون بر این بایستی در حالت بروزرسانی از قابلیت های پیشرفته ای مثل Adjustment و Healing Brush در بین سایر ابزارهای دیگر نیز استفاده کنید.
این نرم افزار شامل یک اسلایدر هندسه جهت تنظیم پرسپکتیو در عکاسی معماری است.
از دیگر ویژگی این برنامه این است که به شما اجازه میدهد به سرعت عکس بگیرید و به صورت مستقیم عکس ها را ادیت کنید.
۵. Photoshop Express
این نرم افزار نسخه ساده شده فتوشاپ است. جدا از تنظیمات متنوعی مانند نوردهی، ابزارهای قابل توجهی مثل Redeye, crop, preset, Borders را شامل میشوند.
افزون بر این ها این برنامه یک عصای جادویی دارد که میتوانید به کمک آن تنظیمات خودکار انجام دهید.
۶. Canva
چنانچه تمایل دارید متن یا گرافیک ساده ای به عکس خود اضافه کنید، این نرم افزار برای این کار کاملا مناسب است.
همچنین این برنامه شامل ده ها قالب آماده میباشد که این قالب ها دارای کلاژ، بنرهای شبکه های مجازی و…است.
همچنین شامل فونت ها و آیکون های متنوعی است که میتوانید با ضربه و کشیدن، از آن ها در طراحی های خود استفاده کنید.
۷. Mirrorlabs
این نرم افزار به شما اجازه میدهد که از بین جلوه های متنوع از کلیدوسکوپ گرفته تا گلیج هنری را انتخاب کنید.
شما میتوانید با ضربه و کشیدن انگشت روی صفحه این فیلترها را تنظیم کنید.
۸. Glitchr
بعضی اوقات فیلترهای معمولی کلافه کننده به چشم می آید. پس بهتر است در ظاهر عکس خود تغییری ایجاد کنید.
این نرم افزار جهت تغییر فیلتر مناسب است. همچنین رابطه کاربری ساده ای دارد که میتوانید از جلوه های سرگرم کننده استفاده کنید.
نتیجه گیری
در این مقاله ما به روش های آموزش فتومونتاژ با گوشی پرداختیم. چنانچه پس از خواندن مطلب باز هم سوال و یا مشکلی برایتان پیش آمد، میتوانید با کارشناسان همراه رایانه که به صورت شبانه روزی پاسخگو میباشند، از طریق تماس با شماره ۹۰۹۹۰۷۰۳۴۵ با تلفن ثابت و بدون کد ارتباط برقرار نمایید تا کاملا شما را راهنمایی کنند.
امیدوارم این مقاله برایتان مفید بوده باشد. سپاس از نگاه گرمتان