آموزش تصویری نصب درایور پرینتر
پرینتر چیست ؟
کامپیوتر یا رایانه ها لوازم جانبی بسیار زیادی دارند که باتوجه به پیشرفت تکنولوژی تعداد این دستگاه ها رو به افزایش است .
یکی از لوازم های جانبی کامپیوتر که بسیار کاربردی است و از زمان های قدیم مورد نیاز کابران رایانه بوده ، پرینتر یا چاپگر است .
پرینتر یا چاپگر در زمان های گذشته در ادارات ، شرکت ها وسازمان ها کاربرد داشته ومورد استفاده قرار می گرفت اما امروزه با توجه اینکه کابران به دلیل سهولت و مدیریت زمان بسیاری از کار های خود را در منزل انجام می دهند ، حوزه استفاده از پرینتر گسترده تر شده و کارایی آن به منازل ومصارف شخصی رسیده است .
ما برای اینکه بخواهیم نسخه چاپ شده ای از مقاله تحقیقاتی یا نامه اداری ویا هر نوشته دیگری داشته باشیم ، نیاز به یک پرینتر داریم .
پرینتر یا چاپگر وسیله ای است برای چاپ فایل های متنی و تصویری بر روی کاغذ و یا اشیاء دیگر
انواع پرینتر
پرینتر ها بر اساس کاربرد و ویژگی هایی که دارند به دسته بندی های مختلفی تقسیم می گردند. ازجمله سیستم چاپ ، نوع جوهر ، نوع عکس و …
انواع پرینتر از نظر جوهر
پرینتر های جوهرافشان
پرینتر های لیزری
انواع پرینتر از نظر رنگ
پرینتر های سیاه و سفید
پرینتر های رنگی
ما دراین متن سعی می کنیم نحوه استفاده از پرینتر را به صورت کاملا حرفه ای به شما آموزش دهیم . به طوری که با خواندن این مطلب به صورت مرحله به مرحله با ما پیش بروید و پرینتر خود را به آسانی نصب کرده و از آن استفاده کنید .
انواع روش های اتصال پرینتر به کامپیوتر
در مرحله اول ما باید پرینتر مورد نظر را به کامپیوتر خود وصل کنیم که بسته به نوع پرینتر از سه طریق می توان آن را به کامپیوتر وصل کرد .
۱-از طریق پورت usb
۲-از طریق پورت شبکه یا پورت lan
۳-از طریق پورت پارارل
پرکاربردترین روش نصب پرینتر ، نصب از طریق پورت های فیزیکی یا همان یو اس پی است که با به راحتی پرینتر را به کامپیوتر متصل کنیم .
روش اطلاع از شناسایی پرینتر توسط کامپیوتر
حالا برای اینکه بدانیم آیا پرینترمتصل به کامپیوتر توسط کامپیوتر شناسایی شده است یا خیر بایستی به مدیر دستگاه ها (device manager) مراجعه کنیم . در صورتی که یک پرینتر یا دستگاه به کامپیوتر متصل گردد ، بلافاصله در دیوایس منیجر نمایش داده می شود . در این حالت با خاموش روشن کردن پرینتر ویا قطع ووصل کردن کابل پرینتر صفحه دیوایس منیجر باز وبسته می شود . پس از اینکه از اتصال صحیح پرینتر به رایانه و شناسایی پرینتر توسط رایانه مطمئن شدیم می توانیم برا ی نصب آن اقدام کنیم .
نکته )پرینتر پلی اند پلاگ play and ploug
درایور برخی از پرینتر ها در هسته ویندوز وجود دارند .این پرینتر ها بعد از اتصال به کامپیوتر توسط ویندوز به صورت خودکار ، شناسایی ونصب می گردند که به آن ها پرینتر های پلی اند پلاگ می گویند . در صورتی که درایور یک پرینتر در ویندوز وجود نداشته باشد و ویندوز نتواند آن را به صورت خودکار نصب کند آیکن پرینتر در دیوایس منیجر به همراه علامت سوال یا با علامت تعجب می باشد که این امر نشان دهنده این می باشد که ویندوز نتوانسته است درایور پرینتر را شناسایی و نصب کند .
دراین صورت ما بایستی درایور پرینتر مورد نظر را به یکی از روش های زیر تهیه و نسبت به نصب آن اقدام کنیم .
شاید در ذهن شما هم این سوال پیش بیاید که” درایور چیست ؟”
ما با صبر و شکیبایی در این مطلب به شما توضیحات کاملی ارائه می دهیم .
درایور چیست ؟
هر سخت افزار یا وسیله جانبی برای برقراری ارتباط با سیستم عامل نیازمند به یک نرم افزار واسطه است که به آن درایور (driver) یا نرم افزار راه انداز می گویند . برای اینکه ما بتوانیم از سخت افزاری مانند پرینتر استفاده کنیم و اطلاعات تایپ شده خود را چاپ کنیم ، نیاز داریم که درایور مخصوص پرینتر خود را روی سیستم عامل خود نصب کنیم . درایور مانند یک مترجم عمل می کند و دستورالعمل هایی که کاربر به سیستم عامل می دهد ، به وسیله درایور به زبان سخت افزار ترجمه می شود .
تا اینجا با درایور و کابرد آن آشنا شدیم .حال در ادامه مطلب دانلود ونصب درایور را به شما اموزش می دهیم .
روش های پیدا کردن درایور پرینتر
نصب درایور از طریق سی دی پرینتر
هر کمپانی سازننده یک پرینتر همواره درایئر راه انداز آن پرینتر را به همراه یک سی دی حاوی درایور پرینتر فروخته شده به مشتری تقدیم می کند که مشتری می تواند از طریق درایور و برنامه های موجود در سی دی درایور پرینتر مورد نظر خود را نصب کند .
نصب درایور پرینتر از طریق کالکشن های درایور
برخی شرکت ها اقدام به تهیه بانک های درایور از سخت افزار های مختلف می کنند . شما می توانید با مراجعه به سایت یا تهیه سی دی های این مجموعه های درایوری به صورت اتوماتیک سخت افزار های نصب نشده سیستم را شناسایی و درایور های آن ها را نصب کنید .
روال کار در این سی دی ها بسیار ساده می باشد و تنها با چند کلیک شما می توانید درایور پرینتر یا سایر سخت افزار های سیستم خود را نصب و یا آپدیت و بروزرسانی کنید .
چندتا از بهترین کالکشن های معروف عبارتند از alldriver و DriverPack Solution و easy driver که میتوانید با کلیک کردن بر روی نام هریک آموزش استفاده و نصب اتوماتیک درایور توسط آنها را مطالعه کنید .
نصب درایور از طریق دانلود درایور پرینتر از سایت های کمپانی های سازنده و سایر سایت های ارائه کننده درایور
واما روش بعدی که مرسوم ترین روش می باشد این است که شما درایور پرینتر خود را دانلود و نصب کنید . برا این کار شما می توانید به سایت شرکت سازنده پرینتر خود مراجعه کنید و در قسمت درایور مدل پرینتر خود و همچنین مدل سیستم عامل خود را انتخاب و اقدام به دانلود درایور مورد نظر کنید .
در صورتی که به هر دلیلی نتوانستید درایور را از سایت سازنده دانلود کنید می توانید با سرچ مدل پرینتر خود در گوگل ، درایور آن را از سایت های درایور دانلود کنید .
روش های نصب درایور
نصب درایور پرینتر از طریق فایل ستاپ
برای نصب درایور پرینتر از طریق فایل اجرایی کافی است آن را اجرا کرده با زدن گزینه next و دنبال کردن مراحل نصب ، پرینتر خود را نصب کنید که این روش ساده ترین راه نصب درایور پرینتر می باشد . گرچه این روش راحت ترین راه می باشد اما ممکن است در برخی موارد نتواند نصب را انجام دهد بنابراین به ناچار از روش های زیر استفاده می کنیم .
نصب درایور پرینتر از طریق device manager
برای نصب درایور از طریق دیوایس منیجر بعد از اینکه طبق آموزش های بالا مطمئن شدیم که پرینتر توسط ویندوز شناسایی گردیده است ، پرینتر را در قسمت دیوایس منیجر پیدا می کنیم سپس بر روی آن راست کلیک کرده و گزینه update driver را انتخاب می کنیم که دو حالت پیش رو داریم .
الف ) search automatically for updated driver software
حالت اول جستجوی درایور به صورت اتوماتیک می باشد که با زدن آن ویندوز به صورت اتوماتیک کامپیوتر واینترنت را برای پیدا کردن درایور سرچ یا جستجو می کند . در صورت یافتن درایور مورد نظر آن را به صورت اتوماتیک نصب می کند اما مسئله این جاست که ویندوز احتمالا اگر توانایی نصب درایور را داشت هنگام اتصال سخت افزار به کامپیوتر آن را نصب کند . با این حال می توانید یک بار نصب از این طریق را امتحان کنید . در صورتی که از این روش نتوانستید نصب را انجام دهید از مرحله بعد استفاده کنید .
ب ) browse my computer for driver software
چنانچه نتوانستیم به صورت اتوماتیک اقدام به نصب درایور کنیم آن را به روش دستی نصب می کنیم
با زدن این گزینه در صفحه جدید بر روی گزینه browse کلیک کرده و آدرس فایل دانلود شده را می دهیم سپس با زدن گزینه next مراحل نصب را دنبال می کنیم .
نصب پرینتر از طریق device and printer
وارد کنترل پنل می شویم و گزینه devices and printers را انتخاب می کنیم صفحه جدید گزینه add a printer را می زنیم و صبر می کنیم . ویندوز سرچ کرده ولیست پرینتر های موجود در سیستم و شبکه را شناسایی کند . در صورتی که نام پرینتر مورد نظر در این لیست بود آن را انتخاب ونصب می کنیم . اما چنانچه پرینتر مورد نظر در این لیست نبود ، برروی گزینه the printer that I want isn’t listed کلیک می کنیم . با توجه به نحوه اتصال پرینتر به کامپیوتر از طریق شبکه یا بلوتوث یا وایرلس یا کابل usbو …یکی از گزینه ها را انتخاب می کنیم .
اگر پرینتر به صورت مستقیم به همین سیستم متصل باشد ، گزینه آخر را انتخاب می کنیم .
Add a local printer or network printer with manual settings
حال بر روی گزینه next کلیک می کنیم .
دراین قسمت پورت مورد نظر را انتخاب می کنیم . بهتر است بر روی حالت پیش فرض باشد وسپس next را می زنیم .
در این مرحله با توجه به اینکه ویندوز قبلا نتوانسته درایور را شناسایی و نصب کند .
بنابراین با زدن گزینه have disk آدرس فایل درایور دانلود شده در سیستم را دنبال می کنیم .
فایل نصب درایور را انتخاب می کنیم و open را می زنیم .
و مراحل نصب را تا انتها دنبال می کنیم .
نکات مهم در نصب درایور پرینتر
- در هنگام انتخاب درایور جهت دانلود و نصب به نسخه ۳۲ یا ۶۴ بیتی ویندوز و درایور دقت کنید . یعنی درایور ۶۴ بیتی برای سیستم عامل ۶۴ بیتی و درایور ۳۲ بیتی برای سیستم عامل ۳۲ بیتی
- برای نصب از طریق دیوایس منیجر و دیوایس اند پرینتر درایور دانلود شده حتما بایستی با پسوند inf باشد.
- در صورتی که فایل دانلود شده حاوی این فایل نباشد قابل نصب از این دو طریق نمی باشد . بنابراین نسخه درایوری که حاوی فایل فوق باشد را باید دانلود کنید .
- بعد از نصب و یا حذف پرینتر بهتر است یکبار سیستم را از داخل ویندوز ریستارت کنید .
- قبل از نصب با چک کردن دیوایس منیجر از نحوه صحیح اتصال پرینتر به کامپیوتر اطمینان حاصل کنید .
- در صورت رعایت همه نکات هنگام نصب با اشکال مواجه شدید با مراجعه به سایت سازنده ، از پشتیبانی سیستم عامل خود از مدل پرینتر اطمینان حاصل کنید .
x
یک فکر در مورد “آموزش تصویری گام به گام نصب درایور پرینتر”
من درایور نصب کردم ولی پرینت نمیگیره. راهنمایی کنید
با کارشناسای همراه رایانه تماس بگیرید تا بررسی کنند